jueves, 2 de abril de 2009

2 D'ABRIL, FESTA DE SANT FRANCESC DE PAULA


2 d’abril
502 aniversari de la mort de Sant Francesc de Paula

Encara que la nostra història local i la devoció dels nostres avantpassats ens porten a celebrar la festa del nostre Sant el tercer diumenge de Pasqua, el dia 2 d’abril és el dia de la seua festa: l’aniversari de la seua mort.
Enguany es compleixen 502 anys d’aquell Divendres Sant de 1507. Cinc segles i pico que, des de la glòria, com també ho feu durant la seua vida, són una crida constant a la conversió. Una crida a l’estima pels altres, a la CHARITAS que fa present Déu en mig del món.

“(...) I ara un petit llum s’ha encés a Pàola,
mínim i fràgil, en mig de la tenebra:
(...) Un llum mínim i fràgil,
resplendent a través de la tenebra,
per fer-la, des de dins, cresol i llàntia.”
(Oratori “Charitas” d’Antoni Ferrer)

Els qui hui s’atrevim a nomenar-nos mínims, un dia i un altre intentem, sense aconseguir-ho, trobar la manera de posar en pràctica la radicalitat d’eixa estima que Francesc de Paula feu patent tota la seua vida sense por a res ni a ningú.
Molts encara ens justifiquem fent una aplicació radical del que seria la traducció literal de la paraula: Caritat; i ens conformem amb “donar” queviures als qui ho necessiten.
En canvi, la CHARITAS que Francesc de Paula proclamava i hui també proclama és la que no es queda en “donar” i passa a ser la de “donar-se”. És la de ser llum, fràgil, però llum que ajuda als altres. La “Charitas” de Francesc de Paula és valenta; és la que lluita en favor de la justícia, i ho és perquè no està sustentada en la força dels homes, si no que rep la força de l’estima que Déu ens té. Hi ha una força més gran?

Sant Francesc de Paula ens convida una vegada més a buidar-nos per omplir-nos amb la força de l’Esperit. A sentir la Quaresma com a manera de viure per gaudir la joia de la Pasqua, de l’encontre amb el Ressuscitat; a convertir-nos i a estimar sense mesura, com Jesús en la creu.

Francesc Martínez Peiró
Membre de l’OMS



Programa per aquest dia:
8:00 hores Pregària de Laudes
12:00 hores, Àngelus, volteig de campanes i disparà de les salves de la festà
19:10 hores, Rosari i celebració de l'Eucaristia.
20:15 hores PRESENTACIÓ DEL CARTELL I EL PROGRAMA DE LES FESTES D'ENGUANY
TOTS ELS ACTES I CELEBRACIONS A LA PARRÒQUIA MARE DE DÉU DE L'OLIVAR.

1 comentario:

  1. Felicitats a tots els Francescs que celebreu hui aquest sant, a tots els mínims d'Alaquàs i a tots als quals aquest Sant significa alguna cosa important.

    ResponderEliminar